Enostavno do cilja

Oglejte si navodila za uporabo naših polnilnic, ki je izjemno preprosta tudi za nove voznike.

Registracija

 

Uporabnik električnega vozila se mora pred prvo uporabo polnilnice registrirati. Registracija je brezplačna in ko jo uspešno opravite, lahko uporabljate vse razpoložljive polnilnice. Izberite MENI, nato PRIJAVA in znotraj prijave izberite REGISTRACIJA.

Način plačila

 

Izpolnite obrazec z osebnimi podatki za prijavo v sistem Gremo na elektriko (v nadaljevanju GNE). Med načini plačila izberite Predplačnik (možnost plačevanja s prednaloženim stanjem) ali Polni in plačaj (storitev polnjenja plačate takoj po uspešno opravljeni polnilni seji). Uporabnik lahko znotraj svojega uporabniškega računa prehaja med obema načinoma plačevanja, vendar na podlagi pisne zahteve na gremo.naelektriko@elektro-ljubljana.si.

Izbira polnilnice

 

Na zemljevidu poiščite želeno polnilnico, izberite prosto vtičnico in na njej izberite IZBERI. Lahko pa polnilnico aktivirate tako, da v aplikaciji izberete Preberi QR-kodo, QR-kodo poleg vtičnice fotografirate in tako aktivirate polnjenje. S kablom povežite avto in polnilnico in polnjenje se lahko začne.

Če uporabljate polnilnico kot predplačnik in na računu nimate dovolj dobroimetja (minimalno 2 EUR), ga je treba naložiti. Če uporabljate polnilnico kot uporabnik Polni in plačaj, je treba vnesti še podatke o načinu plačila in plačilni/kreditni kartici. V tem primeru sistem pred posameznim polnjenjem naredi ustrezno predavtorizacijo kot jamstvo za plačilo.

Predplačniki

 

Če ste se registrirali kot predplačnik, uporabljate storitev polnjenja tako, da si na svoj uporabniški račun naložite finančna sredstva (dobroimetje). Predplačniški način uporabe polnilnice je cenovno ugodnejši in preprostejši od načina Polni in plačaj.

Polnilnice lahko uporabljate do porabe dobroimetja. Višina dobroimetja je lahko največ 50 EUR.

Polni in plačaj

 

Kot uporabnik storitve Polni in plačaj plačate storitev polnjenja takoj z uporabo plačilne kartice.

Po izbiri polnilnice in po izbiri možnosti Polni vnesite številko plačilne kartice. Lahko izbirate med že uporabljenimi karticami, lahko pa dodate novo. Pred začetkom vsakega polnjenja sistem naredi ustrezno predavtorizacijo sredstev kot jamstvo za plačilo.

Po izbiri plačilne kartice se polnjenje začne. Po končani seji se zaračuna dejanska vsota storitve polnjenja in rezervirana sredstva se sprostijo.

 

Pregled plačil

 

V glavnem meniju izberite podmeni PLAČILO. Nato izberite podmeni RAČUNI.

Prikaže se seznam plačil, ki ste jih v preteklosti opravili. Ob vsakem računu je tudi gumb PRENESI, s katerim si račun za opravljeno storitev prenesete na svojo napravo in po potrebi tudi natisnete.